Менше м'яса і риби, але більше хліба: так ми рятуємо Землю

На перше - сир в нарізку, на друге - печиво, на третє - десерт, червоний або зелений. Це не меню психоделічного ресторану, а те, що майбутні покоління вже через 10 років ризикують побачити у своїй тарілці.

Про це пише газета "La Stampa". 

 
"Що це? Апокаліптичні прогнози? Ні, але, якщо не зміниться система сільського господарства, ми будемо їсти тільки продукти, вироблені великими виробниками, ті, що легше виробляти і, найголовніше, легше доставляти з будь-яку частину світу. Квадратні сири, які простіше нарізати скибочками, пакети з печивом або чимось іншим, довго зберігається ", - пише автор статті, якого цитує" InoPressa ". 
 
"Необхідна нова європейська аграрна політика", - зазначають фахівці. "Велика частина коштів надходить в 20% від загального числа сільгосп підприємств, - заявив президент "Legambiente" (захисники навколишнього середовища) Андреа Ферранте. - Дрібні господарства знищуються  кризою і браком коштів. Необхідні більш чіткі правила і фонди для  молоді, для створюваних підприємств ". Фахівці також упевнені,  що великі виробники винні в тому, що стіл італійців робиться  однаковим, тому що так легше нагодувати всіх. Але якою ціною? Ціною  якості та різноманітності продуктів і ціною здоров'я ", - нарікає автор  статті.

Джерело: http://news.liga.net/smi/NP110244.html

Оцінка: 
0
No votes yet