Магістри-екологи Вінницького національного технічного університету на Міжнародній літній школі Фулбрайта «Безпечність харчових продуктів» в Російській Федерації, м. Москва

Студенти 6-го курсу навчання Вінницького національного технічного університету (2-го курсу магістерської підготовки) за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища» Цвенько Оксана Олександрівна, Дубчак Олена Вікторівна, Трач Ірина Анатоліївна отримали чудову нагоду пройти курс короткострокового підвищення кваліфікації під час перебування в закордонному відрядженні в м. Москві (Російська Федерація) з 14.09.2013 р. по 28.09.2013 р. в рамках проведення Міжнародної літньої школи Фулбрайта «Безпечність харчових продуктів», яка проводилась на базі Московського державного університету харчових виробництв.

На даний курс було запрошено 27 учасників, магістрантів, аспірантів, молодих науковців та співробітників науково-дослідних університетів з Росії, України, Казахстану.

В перший день урочистого відкриття Міжнародної літньої школи Фулбрайта були присутні Аташе по культурі посольства США в РФ Мері Елен Коніг, директор програми Фулбрайт в Росії Джоел Еріксон та інші почесні гості.

В рамках проходження Літньої школи проводились лекційні та практичні заняття за тематикою курсу (Безпека та фальсифікація продуктів харчування, мікробіологічні методи ідентифікації якості продукції, методи визначення контрафактної продукції, еволюція моделей ринкової економіки, способи тривалого зберегіання продуктів харчування тощо).

В наступний день після прибуття ми відвідали 22-у Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WORLD FOOD’2013 / ВЕСЬ МИР ПИТАНИЯ-2013, на якій були представлені новинки харчової промисловості з різних країн світу. Наші магістранти змогли продегустувати деякі зразки.

Протягом наступних двох днів (19–20.09.2013 р.) наші екологи були учасниками-слухачами Конференції молодих вчених «Проблеми харчової безпеки», яка проводилась в Московському університеті харчових виробництв.

В рамках конференції магістри прослухали доповіді провідних вчених, професорів не лише Моськовського університету харчових виробництв, а й профессора Державного Мічіганського університету, доктора технічних наук Джона Спінка.

Організатори домовились про екскурсійну програму на 21-22.09.2013 р. до музеїв Кремля, прогулянку по річці Москва та до Галереї образотворчого мистецтва Європи та Америки ХІХ-ХХ ст.

Також ми відвідали міні-пекарню та міні-пивоварню, які знаходяться на базі Москвоського університету харчових виробництв.

 

До того ж у нас була можливість побачити багато історичних пам’яток та цікавих мальовничих місць м. Москви.

 

 

 

 

Загалом, магістрами був пройдений дійсно цікавий та пізнавальний освітній курс, який дав змогу:

– Побачити, як проходить навчальний процес в Московському університеті харчових виробництв;

– Побачити і ознайомитись з практичною стороною навчання у даному вузі під час екскурсій в лабораторії молока і молочних продуктів, м’ясних продуктів, хлібобулочних виробів;

– Познайомитись з колегами з Росії та Казахстану, дізнатись, як в них відбувається процес навчання.

В останній день урочистого закриття Міжнародної літньої школи нашим екологам було вручено Посвідчення про короткострокове підвищення кваліфікації (72 акад. години) за тематикою «Безпечність харчових продуктів».

 

(фото: (с) А. Зубарев, МГУПП)


(фото: (с) А. Зубарев, МГУПП)

(фото: (с) А. Зубарев, МГУПП)


(фото: (с) А. Зубарев, МГУПП)

Дане відрядження було цікавим і показало багато шляхів для подальшої праці за своєю професією, що дало дійсно стимул навчатись краще, самовдосконалюватись та отримувати нові знання.

 

Оцінка: 
0
No votes yet